de doelgroepen van dak en thuislozen

De doelgroep van dak en thuislozen.
De doelgroep daklozen is heel divers en loopt uiteen van mensen die door een crisis tijdelijk op straat staan tot zwervers die in parken slapen.

  • Feitelijk daklozen
  • Residentieel daklozen
  • Dreigend daklozen
  • Zwerfjongeren

 

 Feitelijk daklozen
Feitelijk daklozen zijn personen die niet beschikken over een eigen woonruimte en voor een slaapplek gedurende de nacht tenminste één nacht in de maand zijn aangewezen op buiten. of binnen slapen zonder vooruitzichten op een slaapplek voor de daarop volgende nacht. (mensen die op straat leven.)


Residentieel daklozen
Residentieel daklozen zijn personen die als bewoner staan ingeschreven bij instellingen voor maatschappelijke opvang. mensen die in een opvangvoorziening wonene, worden ook wel thuisloos genoemd.


Dreigend daklozen: Onder de dreigend daklozen zijn drie groepen te onderscheiden.

1. Verkommerden en verloederden
Verkommerden en verloederden omsluit de groep feitelijk en residentieel daklozen, maar het kunnen ook zelfstandig wonende zijn.

2. Ex-intramurale
Ex-intramurale zijn patiënten uit intramurale GGZ, verslavingszorg of gehandicaptenzorg, die na ontslag niet over huisvesting beschikken en een zorgvraag hebben.

3. Ex-gedetineerden
Ex-gedetineerden die na detentie niet over huisvesting beschikken en een (niet geëxpliciteerde) zorgvraag hebben behoren ook tot de dreigend daklozen.


Zwerfjongeren

Er zijn ongeveer 5000 zwerfjongeren in Nederland. Zwerfjongeren zijn jongeren tot 25 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats.Aantal dak en thuislozen.


Aantal dak en thuislozen.

er zijn 35 tot 40 duizend dak en thuislozen in Nederland.

Maak jouw eigen website met JouwWeb